Vuurvaste mortel

Cement mortel met een brandwerende en isolerende werking

De vermiculiet vuurvaste mortel van PULL is een lichtgewicht cement mortel met een brandwerende en isolerende werking. Het gewicht is ca. 20% van het gewicht van grindbeton. Bovendien heeft onze mortel een hoog isolerend vermogen en is duurzaam krimp- en scheurvrij.

PULL vuurvaste mortel vindt haar toepassingen in schoorsteenisolatie en tuinhaarden, brandwerend isoleren van schachten (nieuwbouw en renovatie). Zeker ook bij contactgeluid eliminerende, isolerende vloeren (dekvloer en vermiculiet vulvloer), daken, brandwerende vulling van spouwmuren en isolerende vulling van betonelementen.

Weten welke van onze oplossingen het maximale resultaat voor u behaalt? Wij adviseren u graag over het best passende product voor uw toepassing. 

Vraag het ons

Lees meer over onze andere veelzijdige producten op basis van vermiculiet:

Of maak een afspraak, dan bekijken we graag samen wat voor uw toepassing de best passende oplossing is.

Maak een afspraak

Sneller en duurzamer bouwen

Een gebouw met een laag gewicht is vaak duurzamer dan een gebouw met een hoog gewicht. Lichter bouwen is duurzaam door het geringe materiaalgebruik en levert meer comfort aan gebruikers. Bouwen met lichtgewicht cement mortel heeft niet alleen praktische voordelen voor bouwers, het biedt daarnaast meer bouwmogelijkheden. 

Onze mortel wordt als toepassingen gebruikt bij actuele bouwontwikkelingen zoals de  transformatie van bestaande (monumentale) panden, (appartementen)gebouwen op postzegellocaties, optoppen van bestaande gebouwen en rijwoningen waar maximale geluidwering gewenst is. Uiteraard is onze vuurvaste mortel voor alle (meerlaagse) bouw een fantastische lichtgewicht partner.

Het gebruik van dit product levert geringere faalkosten, minder bouw- en sloopafval en een hogere bouwsnelheid op. De eigenschappen; lichtgewicht, brandwerend en isolerend gecombineerd met de logistieke voordelen maakt de vuurvaste mortel uitermate geschikt voor de hedendaagse binnenstedelijke herstructurering.

Voor de verschillende toepassingsgebieden is vuurvaste mortel standaard in een vijftal mortelverhoudingen verkrijgbaar. Afwijkende mengverhoudingen produceren wij graag op aanvraag. Voor verwerking dient op de bouwplaats slechts schoon water te worden toegevoegd. Het verwerken van vuurvaste mortel is uiterst efficiënt. Na bevochtiging in een tegenstroommenger of betonmolen aanbrengen, verdelen, afreien met de stalen spaan, aankloppen en pleisteren. Al na ca. 24 uur doorharding kan een eventuele toplaag worden aangebracht.

De specifieke expertise van PULL brengt al bijna 75 jaar betrouwbare en innovatieve oplossingen. Wij sluiten met onze oplossingen graag naadloos aan op de wensen en behoeften van onze afnemers en gebruikers. Wij staan er voor open om bij te dragen aan interessante innovaties en om in te spelen op ontwikkelingen in de markt. 

Offerte aanvragen