Veevoeder additief

Ideaal additief voor veevoeders 

Door de hoge vochtopname is vermiculiet ideaal als veevoeder additief. Het wordt gebruikt als drager en als anti-caking. Vermiculiet in bulk wordt erg vaak gebruikt voor dieren. Het is niet giftig, geurloos en milieuvriendelijk, dus vormt vermiculiet geen enkel risico voor de gezondheid van mensen en dieren. Dat maakt het ook tot een ideaal additief voor veevoeders. Vandaag de dag worden veevoederadditieven gebruikt om enerzijds voederkosten te optimaliseren, en anderzijds voor emissiereductie. 

PULL draagt haar steentje bij in de ontwikkeling van innovatieve veevoederadditief-toepassingen. Dit is bevorderlijk voor het milieu en de transitie naar een circulaire economie. De diervoeder sector is een complex geheel met name vanwege het aantal en de verscheidenheid aan economische operatoren die hierbij betrokken zijn. U kunt ons product met een gerust hart gebruiken aangezien het GMP+ gecertificeerd is.

Weten wat geëxpandeerde vermiculiet als veevoeder additief voor u kan betekenen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Maak een afspraak 

Of lees hier meer over perliet als toeslagstof 

Bekijk ook onze andere veelzijdige oplossingen voor de volgende toepassingen in de tuinbouw:

of lees meer over onze producten op basis van vermiculiet:

Op zoek naar een andere toepassing? Wij hebben vast een oplossing!

Vraag het ons

Uitbroeden eieren terrarium - Foto: Craig Stewart

Overige toepassingen

Onze grondstoffen spelen een rol bij de creatie en handhaving van een omgeving met zeer hoge luchtvochtigheid of waar de temperatuur stabiel moet blijven. Daardoor is het ook erg nuttig voor het broeden van eieren van bepaalde diersoorten. De lichte en luchtige textuur, vermogen om water op te nemen en vervolgens geleidelijk af te geven, en neutrale pH maken van vermiculiet de ideale oplossing voor bijvoorbeeld terraria.