Seed covering / Potgrond

Ideale mix van vocht, voeding, water en lucht

Vermiculiet seedcovering brengt men aan als een laagje over de zaden. Dit zorgt voor een perfecte lucht/waterhuishouding zodat de zaden uitstekend kiemen. Afhankelijk van het soort teelt kan de gradatie aangepast worden.

Vermiculiet als toeslagstof aan potgrond, stekgronden, zaaigronden en pluggen heeft een positieve invloed op de wateropname. Door het zeer goede water- en vochtvasthoudend vermogen draagt het bij aan een luchtige en stabiele structuur. Bovendien is vermiculiet een zeer milieuvriendelijke vervanger voor turf, oftewel ontgonnen en gedroogd veen.

Onze vermiculiet is gecertificeerd als toeslagstof voor de biologische land- en tuinbouw en is RHP-gecertificeerd. We bespreken graag gezamenlijk wat de beste oplossing is voor uw toepassing. Vraag ons om vrijblijvend advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

De anorganische producten van PULL zijn vrij van voedingsstoffen en verontreinigingen. Voornamelijk als toeslagstof aan een aardemix die speciaal voor moestuinen gemaakt is, heeft vermiculiet zijn waarde bewezen. Deze bezit een hogere vochtvoorraad voor planten en is lekker vettig en houdt goed vocht vast: precies waar planten van houden.

Vermiculiet kent de mogelijkheid de aanwezige meststoffen te binden en weer los te laten. Als toeslagstof in potgrond wordt het voornamelijk gebruikt voor het stimuleren van vochtbehoud of -afvoer. De potgrond houdt water vast zonder ooit te nat te worden en geeft voeding pas af wanneer planten het nodig hebben. Ook een groot voordeel is dat deze potgrond jarenlang mee kan zonder vervangen te hoeven worden.

Maatwerk en kwaliteit staan bij ons centraal. Gedreven door passie en met 75 jaar ervaring zijn de producten van PULL een betrouwbare basis. Het begin van een succesvol project. Onze adviseurs helpen u graag op weg met de best passende keuze voor uw toepassing.

Lees meer over onze andere bewezen en veelzijdige oplossingen op basis van vermiculiet:

Op zoek naar een andere toepassing? Wij hebben vast een oplossing!

Vraag het ons

Met potgrondverbeteraar véél oogsten op weinig ruimte

Waarom vermiculiet als grondverbeteraar? Omdat het precies geeft wat planten nodig hebben om gezond en stevig op te groeien: vocht, voeding, water en lucht. Door de speciale samenstelling hoeven de planten namelijk geen grote wortelkluiten aan te maken. Zelfs grote planten - zoals tomaten en zonnebloemen - hebben daarom genoeg aan een vak binnen een moestuinbak. Planten groeien beter en steviger op in deze potgrond mix dan in welke grond of aarde dan ook. Daarnaast hebben ze veel minder ruimte nodig om te groeien.

Vermiculiet maakt van je grond of mix een losse en rulle groeibodem. Het is een mengsel van ingrediënten die perfect met elkaar samenwerken: vermiculiet, vezels en eventueel een voedzame compost. Deze potgrondmix kan eindeloos in een bak gebruikt worden en is fijn om in te werken. Een succesvolle moestuin staat of valt met het gebruik van deze potgrond. 

Offerte aanvragen