Platen

Onze platen zijn brandwerend, akoestisch- en thermisch isolerend

Alle door u te nemen isolatiemaatregelen zijn niet altijd zichtbaar. Maar gezien hun preventieve doeleinden des te belangrijker. Mede onder invloed van aangescherpte wet- en regelgeving hebben de verschillende mogelijkheden van isolatie de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. PULL biedt u met vermiculiet platen de zekerheid dat u aansluit op de laatste normen en eisen. Al onze oplossingen zijn namelijk goedgekeurd volgens de Europese en nationale vereisten.

In de markt voor isolatie en passieve brandpreventie binnen onder andere de bouw, industrie en scheepvaart speelt PULL een vooruitstrevende rol. Lees hier meer over onze nautische oplossingen. 

PULL producten zijn terug te vinden als toepassing bij diverse doeleinden zoals vloer- of dak dragende liggerbekleding, kolombekleding, hangstaaf, trekstang en ronde kolom bekleding.  Daarnaast kunnen ze als isolatie worden gebruikt in bijvoorbeeld warmtepompen, kachels, ketels of openhaarden.

Benieuwd naar wat de PULL oplossingen voor u kunnen betekenen? 

Vraag het ons

Lees meer over onze andere veelzijdige producten:

Of maak een afspraak, dan bekijken we graag samen wat voor uw toepassing de best passende oplossing is.

Maak een afspraak

PULL Pumica

Pumica is onze merknaam voor keramisch gebonden vermiculiet platen, schalen en vormstukken. Het eindproduct is een hoge temperatuur isolatie met een hoge brandweerstand en kent vele  toepassingen. De lichte, onbrandbare vermiculiet korrel wordt onder gecontroleerde omstandigheden geëxfolieerd bij een hoge temperatuur (ca. 900°C). Het product wordt met diverse anorganische bindmiddelen gemengd, in de gewenste vorm en afmeting geperst en keramisch gebonden in een oven. Dit mica-achtige brandwerende, akoestisch- en thermisch isolerende korrelmateriaal is chemisch neutraal, bevat geen asbest of andere vezels en is volkomen milieuvriendelijk.

Al bijna 75 jaar kunnen professionals rekenen op de specifieke expertise van PULL. Onze producten zijn hoogwaardige brandwerende en isolerende materialen met elk hun specifieke eigenschappen. Kwaliteitsproducten die eenvoudig te verwerken en toepasbaar zijn in de meest uiteenlopende situaties. Wij kennen de sectoren door en door en spelen daardoor naadloos in op de wensen en behoeften van onze afnemers en gebruikers. Wij werken nauw met hen samen om bij te dragen aan interessante innovaties en om in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Een voorbeeld van een recente innovatie is het ontwikkelen van antraciet gekleurde platen voor in openhaarden.

Offerte aanvragen