Brandwerende lijm

Onbrandbaar verlijmen met een sterke hechting

Onbrandbaar verlijmen van onze thermische isolatieproducten in brandwerende constructies? Dit kan zowel bij verticale als horizontale toepassingen met een snelle uitharding en sterke hechting voor verlijmen en afdichten. Onze brandwerende lijm Empe wordt voornamelijk gebruikt om onze Pumica platen te verlijmen. Lees er hieronder meer over.

Wij sluiten met onze oplossingen graag naadloos aan op de wensen en behoeften van onze afnemers en gebruikers. Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van interessante innovaties en spelen in op ontwikkelingen in de markt. Zo wordt onze lijm bijvoorbeeld ook gebruikt in circulaire papieren toepassingen zoals bijvoorbeeld kartonnen festivaltenten.

Weten welke van onze oplossingen het maximale resultaat voor u behaalt? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Vraag het ons

Lees meer over onze andere veelzijdige producten op basis van de grondstof vermiculiet:

Of maak een afspraak, dan bekijken we graag samen wat voor uw toepassing de best passende oplossing is.

Maak een afspraak

Empe lijm

Onder de naam Empe lijm produceert PULL dit mengsel van verscheidene anorganische stoffen. De lijm is onbrandbaar en veroorzaakt geen rookontwikkeling indien de temperatuur het toelaatbare maximum overschrijdt. Er treedt in dit geval een smelt op. Empe lijm is zeer geschikt voor het aanbrengen van thermische  isolatiematerialen, omdat de lijm een temperatuur van ca. 1000°C kan verdragen.

Het product hecht zich sterk aan (bijna) alle ondergronden en kan worden gebruikt voor het verlijmen van isolatiematerialen op staal en/of andere ondergronden of voor het verlijmen van isolatiematerialen onderling. Aangezien het product een hoge pH heeft, treedt er geen aantasting van staal op. Onder vochtige omstandigheden kan er een lichte aantasting van aluminium optreden. Empe lijm is onvergankelijk, steriel, niet aan bederf onderhevig, reukloos en wordt niet door ongedierte, schimmels of zwammen aangetast. 

Onze Empe lijm wordt gebruikt voor toepassingen zoals het verlijmen van koord in kachelruitjes en het verlijmen van platen in kachels en branders. Daarnaast wordt het ingezet om schoorsteensecties, scheuren en gaten in kachel metaal en wanden en naden tussen keramische elementen af te dichten.

Offerte aanvragen