Phonisol

PULL's speciaal ontwikkelde massamat voor het isoleren van grote geluidsbronnen. Phonisol is een flexibele plaat met een zeer hoge soortelijke massa voor het optimale resultaat. Het kan zowel als loshangend gordijn of als verzwaring van aanwezig plaatmateriaal gebruikt worden om het geluidsoverdracht tussen twee ruimtes te verminderen. Phonisol kan eenvoudig met een mes of schaar op maat gemaakt worden en is eenvoudig te verlijmen met constructielijm.

Het product is te gebruiken bij luchtisolatie voor vloeren in utiliteit -en woningbouw, paneelbouw, jachtbouw, touringcar/busbouw, omkastingen van machines, ventilatiekanalen en voorzetwanden. Daarnaast is het als vrij hangend akoestisch gordijn toe te passen.

Offerte aanvragen

Soepel met hoge soortgelijke massa

Phonisol is speciaal ontwikkeld als isolatie laag tussen een constructie deel en een geluidsbron. Belangrijk bij geluidsisolatie is om zoveel mogelijk massa aan te brengen tussen een bron en ontvanger. Hoe meer massa hier aanwezig is, hoe minder geluid wordt overgedragen. De constructie die wordt geïsoleerd is een gedeelte van de massa, maar door verzwaring met een flexibel materiaal wordt de isolerende werking verbeterd. Als dit materiaal te stijf is, kan het te makkelijk in trilling gebracht worden. Phonisol is een zware, flexibele kunststof mat die zeer soepel is en een hoge soortelijke massa heeft. Afhankelijk van uw wensen verkrijgbaar met of zonder jute inlage. De eigenschappen staan in onderstaand schema verwerkt.

Phonisol kan op maat gesneden worden met een stanleymes of worden gezaagd met een lintzaag. Door de flexibele eigenschappen kunnen de matten gemakkelijk op gebogen oppervlakten worden bevestigd. Het is aan te bevelen om het materiaal te lijmen met contactlijm of tweecomponentenlijm, eventueel is een zelfklevende uitvoering leverbaar. Met een jute/katoen inlage is er een betere hechting bij het verlijmen.

Meetrapporten opvragen

Lees meer over onze lucht- en geluidsabsorberende producten:

Op zoek naar een andere toepassing? Wij hebben vast een oplossing!

Vraag het ons

Bekijk hier ook onze veelzijdige producten voor demping en isolatie.