Potgrond

Perliet potgrond; luchtig, stabiel en pH-neutraal

Een succesvolle start van uw project met PULL perliet luchtige potgrond. Perliet is een anorganisch gesteente wat na verhitting expandeert tot een poreuze, luchtige en lichtgewicht korrel. Perliet heeft een positieve invloed op de wateropname. Het vermindert krimp van potgrondmengsels, draagt bij aan een luchtige en stabiele structuur en bevat veel water en lucht.

Vanwege deze eigenschappen wordt het vaak gebruikt als toeslagstof in potgrond, stekgronden, zaaigronden en pluggen. Bovendien is perliet een zeer milieuvriendelijke vervanger voor turf, oftewel ontgonnen en gedroogd veen.

De anorganische producten van PULL zijn vrij van voedingsstoffen en verontreinigingen. Het voordeel is dat ze een neutrale pH kennen en biedt daardoor de perfecte uitkomst voor de professionele (glas)tuinbouw. Perliet potgrond zorgt voor een luchtiger substraat en betere drainage van het water waardoor het vooral als drainagelaag gebruikt wordt bij planten die in niet te vochtige grond mogen staan.

Vraag ons om vrijblijvend advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Maatwerk en kwaliteit staan bij ons centraal. Gedreven door passie en met 75 jaar ervaring zijn de producten van PULL een betrouwbare basis, het begin van een succesvol project. Onze adviseurs helpen u graag op weg met de best passende keuze voor uw toepassing.

Lees meer over onze andere bewezen en veelzijdige oplossingen op basis van perliet:

Op zoek naar een andere toepassing? Wij hebben vast een oplossing!

Vraag het ons