Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Perliet korrels

Perliet korrels voor beter groeien, bloeien en isoleren

Maximaal resultaat wanneer het gaat om innovatieve oplossingen met gebruik van perliet korrels voor legio toepassingen in de industriële, bouw en agrarische sector en specifiek in de tuinbouw. In de bouw zijn perliet korrels prettig te verwerken wanneer er bijvoorbeeld leidingen of afvoerbuizen door het te isoleren compartiment lopen. In de tuinbouw is perliet favoriet vanwege het feit dat het pH neutraal is en grote hoeveelheid water kan draineren in plaats van vasthouden. PULL perliet is RHP/ECAS gecertificeerd.

Perliet is een onbrandbaar en vezelvrij korrelisolatiemateriaal. Het van oorsprong glaswitte gesteente wordt door verhitting geëxpandeerd. Het eindproduct, de grijs-witte perliet korrel is in meerdere korrelgradaties en kwaliteiten bij ons verkrijgbaar.

Weten welke van onze oplossingen het maximale resultaat voor u behaalt? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Maak een afspraak

Of lees meer over de veelzijdigheid van onze andere bewezen oplossingen op basis van perliet:

Op zoek naar een andere toepassing? Wij hebben vast een oplossing!

Vraag het ons

Tuinbouw en agrarische sector

In de tuinbouw zijn perliet korrels een fundamenteel onderdeel van de groei van een gewas. De toepassing van perliet korrels vindt dan ook voornamelijk plaats in zaai-, stek- en vermeerderingsbedrijven. Perliet is een anorganisch, inert, steriel product. In deze korrels bevinden zich vele capillairen. Het gevolg van deze structuur is dat de geëxpandeerde korrel een grote hoeveelheid water vast kan houden. Een gedeelte van dit water bevindt zich aan de buitenzijde van de korrel en is direct beschikbaar voor de plant.

Agra-perliet is een milieuvriendelijk product met een ruw oppervlak en een open structuur, zodat de korrels veel lucht bevatten en vocht kunnen absorberen. Als toeslagstof in potgronden verhoogt het luchtgehalte aanzienlijk en zorgt voor een betere drainage. Agra-perliet is RHP/ECAS gecertificeerd.
Agra-perliet kent vele toepassingen en is makkelijk in gebruik te nemen. Zo dient het als toeslagstof voor potgronden, stekgronden, zaaigronden en pluggen. Ook het bewortelen van stekken alsmede het afstrooien van zaden zijn een veel gebruikte toepassing. Naast drager van additieven voor veevoeder, functioneert Agra-perliet tevens als lichtreflectie.

Advies over maximaal resultaat? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Offerte aanvragen 

Perliet korrels veelzijdige toepassingen

Multifunctioneel

De korrels lenen zich er uitstekend voor om de compartimenten tussen de structuren te vullen zodat ze zich settelen om die leidingen of andere obstakels.

Ook in een drukvaste opbouw waar zonder keperwerk een vloer geëgaliseerd dient te worden hebben ze hun efficiëntie bewezen. Afhankelijk van de gestelde eisen zijn de perliet korrels dan thermisch of akoestisch isolerend, of zijn ze meer onbrandbaar of meer vochtbestendig.